Vstupte do světa pražských pověstí a setkejte se tváří v tvář s duchy a přízraky staré Prahy! Zveme vás do světa plného humoru, poezie a tajemna prostřednictvím interaktivní expozice, která osloví nejen děti, ale i studenty, dospělé a seniory, stejně jako celé rodiny či školní výpravy.
Střešovické hodování
V sobotu 13. dubna se od 12 hodin uskuteční v ulici Nad Hradním vodojemem 25 Střešovické hodování u Huderů. Zájemci budou mít šanci nahlédnout do jediné výrobny uzenin v Praze 6.
Zakladatel Vojtěch Hudera se vyučil řeznicko-uzenářskému řemeslu ve Vlašimi v letech 1907-1909. Po vyučení si otevřel kantýnu na stavbě na Ořechovce a po skončení stavby si založil řeznický obchod. Později si ve Střešovicích zakoupil vlastní dům a zde začal provozovat řeznicko-uzenářské řemeslo. Po únoru 1948 mu byly znárodněny jeho živnosti: živnost řeznická a uzenářská a živnost ryby, drůbež a zvěřina. Později se syn Jaroslav stal vedoucím výrobny uzenin firmy Pramen Maso Praha ve Střešovicích ve ,,svém“ domě, který ale nechávalo OPBH chátrat a výrobna byla v roce 1978 zrušena. Mezitím již v oboru začal pracovat i vnuk Tomáš a tak v roce 1990 padlo rozhodnutí obnovit tradici rodinné firmy. V provozovně je zachováno mnoho artefaktů jak z doby první republiky tak z období socialismu. Toto se prolíná s moderním technologickým vybavením provozu.
Pojíst zabijačkové lahůdky, popít dobré pivo a posedět budou návštěvníci moci ve vytápěném stanu nebo ve vytápěné místnosti. O zábavu se postará se svou hudbou pro všechny generace Pavel Pilař.
Co vše bude možné ochutnat přímo na místě na hodování, nebo zakoupit domů? Zabijačkovou polévku (prdelačku), jaternice, kroupová jelita, zabijačkový guláš, plíčky na smetaně, ovar, vepřové výpečky se zelím a knedlíkem, špekové knedlíky, světlou tlačenku, střešovické taliány a staročeské párky. Budete si moci zakoupit naše špekáčky a opéct si je na místě na ohni, ať víte jak chutná a vypadá správný špekáček bez náhražek masa. Novinkou budou drštková polévka a pečená kolena na několik způsobů.
Střešovické taliány jsou vyráběné ještě podle staré, československé státní normy. Jde o výrobek z vepřového masa, který se vaří, ale neudí. Jeho výroba trvá zhruba týden. Vypadá jako větší buřt. Před konzumací se půl hodiny ohřívá, pak se podává s křenem a hořčicí. Střešovické taliány se dostaly do finále soutěže Jak chutná Praha.
Čepovat se budou i různá česká piva, teplé nápoje a pro děti limonáda.
Více informací zde
Kdy a kde:
13.4.2013, 12:00 – 24:00
Hudera a syn
Nad Hradním vodojemem 25
160 00 Praha 6
tel: 224 313 519, 224 312 046
http://www.huderaasyn.cz/
Vstup zdarma
Spojení:
tramvajemi číslo 1,18 do stanice Ořechovka
Dopravní spojení:
Vyhledání spojení: klikněte zde
Informace o pražské dopravě: klikněte zde
Informace o pražské hromadné dopravě: klikněte zde
Zajímavé odkazy – čtěte také
Památky Praha 1: - zde
Památky Praha 2: - zde
Památky Praha 3: -zde
Pražský hrad: -zde
Královská cesta: -zde
Karlův most: -zde
Židovská Praha: -zde
Kampa: - zde
Vyšehrad: -zde
Petřín: -zde
Staroměstské náměstí: -zde
Pražská muzea: -zde
Národní galerie v Praze: -zde
Stromovka a výstavistě:-zde
Letná: - zde
Pražské zahrady a parky: -zde
Rubrika osobnosti Prahy: - zde
Mapa:
Nejnovější komentáře