Restaurace U Pinkasů – Oblíbené recepty – Tradiční celozrnný chléb

Vše smícháme, dobře prohněteme a necháme asi 1 hodinu kynout. Těsto vyplníme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200˚C. Pečeme, dokud nemá chléb kůrku. Pak stáhneme teplotu na 170-180˚C. Dohromady pečeme asi hodinu, podle tvaru formy. Během pečení potíráme slanou vodou, navrch můžeme dát seznam, slunečnicová semínka a vločky.

40 dkg pšeničné chlebové mouky
10 dkg žitné chlebové mouky
20 dkg grahamové mouky
0,5l vlažné vody
lžíce kmínu, soli
lžička fenyklu, anýzu
5dkg droždí, z nějž vyrobíme kvásek

« « KOSTEL SV. ŠTĚPÁNA a husitská historie | Chlupáčovo muzeum historie Země » »

Můžete nám zanechat komentář, nebo odkázat na tento článek pomocí trackbacku.

Zanechat komentář