Restaurace U Pinkasů – Oblíbené recepty – Znojemská pečeně
V tlakovém hrnci rozpálíme olej a přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a na menší kusy nakrájenou cibuli. Přidáme nové koření, pepř, bobkový list a tymián. Za častého míchání smažíme asi 10 minut. Poté přidáme maso, které jsme nejdřív nasolili.
Zprudka maso opečeme po obou stranách, zaprášíme paprikou, přidáme masový vývar, 1 malou na kolečka okurku a necháme asi hodinu dusit. Když je maso měkké, vyndáme ho a do šťávy, kterou jsme sundali u ohně, přidáme mouku dobře rozmíchanou ve studené vodě. Když omáčku dobře promícháme, opět ji dáme vařit, dochutíme solí, případně lákem z okurek a vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme do omáčky na plátky nakrájené maso a necháme chvíli prohřát.
0,5kg zadního hovězího (kýta, nízký bok)
5 znojemnských sladkokyselých okurek
2 mrkve
1 petržel
kousek celeru
2 cibule,
2 lžičky sladké papriky
4 kuličky nového koření
20 kuliček pepře
2 bobkové listy
sůl, tymián
2 lžíce hladké mouky na zahuštění
trochu masového vývaru
olej
Zdroj: http://www.upinkasu.cz
« « Bezbariérový Pražský hrad | Silvia Eva Kassayová – akademická malířka » »
Můžete nám zanechat komentář, nebo odkázat na tento článek pomocí trackbacku.